MarkoCeder

perustajat

Tuusulan puolesta yhdistys juhlii 10-vuotista taivaltaan

Tuusulan puolesta ry (Tupu ry) kokoontui juhlimaan kulunutta kymmentä vuotta Krapin Mankeliin, jonne pianisti Bea Ceder toivotti vieraat tervetulleeksi Titanicin sävelin. Osa vieraista tunnisti musiikista draaman kaarta kymmenen vuoden taakse, jolloin Tupulle ei ennustettu pitkää kunnallisen vaikuttamisen ikää. Vuodet ovat kuitenkin osoittautuneet menestykselliseksi ensimmäisen puheenjohtaja Martti Turtolan sanoin 29.10.2003: ”Pyrimme lisäämään lähidemokratiaa, kuntalaisten vaikutusmahdollisuuksia ja keskustelua. Uskon, että liikkellä on tulevaisuutta”. Tulevaisuuteen suuntasi myös Leena Kataja tunteikkaalla laulullaan ”Will you still love me tomorrow” esiintyessään 10-vuotisjuhlan aluksi.

 

Illan aikana Tupun perustajajäsenet muistelivat kulunutta kymmentä vuotta kynttilävaloin ja kauralyhdekoristein tunnelmoidussa juhlassa. Tupu on tuonut päätöksentekoon avoimuutta ja ottanut asukkaiden näkemykset huomioon joustavasti ja alueellisesti. Kansalaisvaikuttaminen on tärkeä osa toimivaa demokratiaa, johon Tupu on antanut hyvän väylän tuusulalaisille valtuuston toiseksi suurimpana ryhmänä. Luottamushenkilöt pohtivat ratkaisuja ilman valtakunnallisen politiikan paineita keskittyen kuntalaisten hyvinvointiin paikallisesti. Tupu toimii pioneerina kotikunnan edunvalvojana ja hyvinvoinnin edistäjänä eräänlaisena keihäänkärkenä, jopa valtakunnallisena esimerkkinä kotikuntavaikuttamisessa. Tupussa kunnioitetaan valtuutettujen henkilökohtaisia näkemyksiä, sillä ryhmäpäätöksiä ei vaadita. Luottamustehtävät ja vastuut jaetaan tasapuolisesti yhdistyksen jäsenille heidän toiveensa huomioiden.

 

Perustajajäsenistä juhlaan osallistuivat Martti Turtola, Tuija Reinikainen, Liisa Kirves, Liisa Sorri, Jaakko Torppa, Pentti Kilpeläinen, Raimo Stenvall, Kari Friman ja Eero Paloheimo. Perustajajäsenistä aktiivisina vaikuttajina toimivat edelleen myös Irma Jokinen, Risto Rämö ja Veikko Seuna. Pekka Heikkinen toimii toiminnantarkastajanamme.

 

 

 

 

 

 

 

Matias2.jpg
Roosanauha