MarkoCeder

Kasvatus- ja sivistystoimen lautakunnat: kasvatus- ja koulutus, nuoriso-, kultuuri- ja liikuntalautakunta pitivät vuoden viimeisen kokouksen Helsingissä, jonka yhteydessä tutustuimme Ateneumin "Järven lumo" näyttelyyn Rantatien taiteilijayhteisöstä.

Liikuntalautakunnan kokouksessa päätimme urheilijoiden ja joukkueiden palkitsemisesta kuudessa kategoriassa. Palkitseminen järjestetään 8.1.2014 Halosenniemessä. Kategorian voittajat valitsee asiantuntija raati, johon kuuluvat mm. liikuntaneuvos Risto H. Luukkanen, Veijo Kiiski ja VP Kiviharju.

Pohdimme pidempään kunnan ja Tuusulan jäähalli oy:n välistä ostopalvelusopimusta, jossa eräs sopijaosapuoli ei ole sitoutunut osakassopimukseen. Tämä vaikeuttaa ostosopimuksen syntyä, sillä kunta ei mielellään sitoudu ylläpitämään 5 henkilön voimin kahta jäähallia prime-time aikaan, jos sopijaosapuoli on ei-tuusulalainen jääurheiluseura. Koska liikuntalautakunta turvaa koululaisten ja tuusulalaisten juniorien jääurheilun kuluvaksi talvikaudeksi, päätimme hyväksyä ostopalvelusopimuksen ainoastaan 31.5.2013 asti. Liikuntatoimi jatkaa neuvotteluja osakassopimuksen eteen. Kellokosken jäähallin osakas- ja ostosopimus on solmittu yhteisymmärryksessä kunnan ja halliyhtiön kanssa.

Kellokosken skeittipuiston toteutus viivästynee, koska suunnitellun alueen alla kulkee lämpöputki, jonka siirto ei ole aivan yksinkertainen ja nopeasti toteutettavissa. Skeittipuistolle on löydettävä uusi sijainti tai lämpöputken reittiä muutettava. Aiemissa katselmuksissa putken reittiä ei ole havaittu.

Liikuntalautakunta siirtyy kokousmateriaalin osalta paperittomiin kokouksiin, jossa säästyy lähinnä kokousmateriaalin logistiset kustannukset - postitus taksilla, joka on merkittävä kuluerä. Erittäin hyvä !

Sovimme lautakunnan seuraavat kokouspäivät vuodelle 2014 : 23.1, 27.2, 15.5, 26.8, 4.9, 13.11 ja 12.12. Edellisessä talousarvio 2014 kokouksessa esityksestäni päätimme pitää seminaarityyppisen budjetointikokouksen keväällä 2014, jossa aiomme pohtia ja priorisoida 2015-2017 hankkeita niin, että kasvatus- ja sivistystoimiala ja urheiluseurat ja -yhteisöt voivat uskottavasti luottaa tuleviin liikuntapaikkasuunnitelmiimme.

Toiveessani on kutsua seminaariin tuusulalaiset urheiluseurat, -järjestöt ja -yhteisöt myös ylikunnalliset seurat, jossa saisimme heidän näkemyksensä ja palautteensa hyödynnettyä budjetointisuunnitelmassa. Tosin, tämä vaatii vielä liikuntapäällikön ja lautakunnan puheenjohtajan hyväksynnän. Seminaari olisi kaksiosainen: 1) Urheiluseura-forum, joka jatkuisi 2) lautakunnan budjetointisuunnittelulla.

Odotan kevättä mielenkiinnolla !

Koko toimiala kokoontui Ravintola Loisteeseen jouluillalliselle, jossa ilta kului repseän huumorin ja maukkaiden herkkujen parissa. Ja kateellisille, kahvit & VSOP konjakit tai oluet maksoimme itse; huumorista vastasi pöydässäni Päivö Kuusisto, Jari Väre, Sami Tamminen ja Markus Torvinen - lasten ja joulusiivouksen unelmavävyt, -isät.

Hyvää ja rauhaisaa Joulua !

Jussi-Toni-Marko.jpg
Roosanauha